Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bestellen?

Je kan bij JB-Parts heel makkelijk bestellen:

  • Via de webshop.
  • Per e-mail: info@jb-parts.nl (graag je adresgegevens én telefoonnummer vermelden.)
  • Telefonisch bij Janneke Hertogh & Arianne van de Berkt: 0318-555389

 

Let op! Niet alleen het model van de auto is belangrijk, maar ook het bouwjaar. Controleer het eventueel op je kentekenbewijs. Ben je er niet zeker van dat je de juiste trekhaak of kabelset gevonden hebt? Neem dan contact met ons op.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Je bestelling wordt 2-4 werkdagen na de dag van je bestelling/betaling geleverd. 
Indien een product niet op voorraad is of er een langere levertijd is, zullen wij je daarvan op de hoogte stellen.

Heeft JB-Parts ook een winkel of locatie waar ik de producten kan bekijken?

Wij hebben geen winkel of locatie waar de producten bekeken of afgehaald kunnen worden. Al onze producten worden rechtstreeks naar je verstuurd.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten in Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland. 

Hoe wordt mijn pakket bezorgd?

Onze pakketten worden met DPD of UPS verzonden. 

DPD of UPS levert de pakketten alleen op werdagen bij je af. 

DPD of UPS bepaalt zelf de bezorgroute en -tijd. Hier heeft JB-Parts geen invloed op.

Zodra de bestelling verzonden wordt sturen wij hier een track en trace van zodat je kan zien op welke dag en hoe laat je pakket bezorgd wordt.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

iDEAL of Bancontact
Voor een bestelling met een iDEAL of Bancontact betaling zijn er geen bijkomende kosten.

Achteraf betalen (Keuze: factuur)
Dit is alleen mogelijk voor bedrijven in Nederland gevestigd met een Kvk nummer en BTW nummer. Vermeld deze altijd in de opmerkingen van je bestelling. Mocht je deze optie kiezen zonder dat je je Kvk nummer en BTW nummer vermeld dan zullen wij eerst de factuur mailen. Zodra deze voldaan is dan versturen wij de trekhaak/kabelset.

 



Wat te doen als mijn bestelling niet compleet of beschadigd is?

Mocht de verpakking van de trekhaak bij aflevering dusdanig beschadigd zijn check dan eerst of de trekhaak niet beschadigd is voordat je tekent voor ontvangst. Zodra je de levering hebt geaccepteerd ga je akkoord met het pakket. Mocht de verpakking niet beschadigd zijn maar de trekhaak wel, neem dan contact met ons op. 

Mocht, na het uitpakken van de trekhaak, blijken dat er een onderdeel ontbreekt, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan het ontbrekende deel nasturen. Mocht je het ontbrekende deel toch elders kopen dan vergoeden wij de kosten helaas niet.

Voor bovenstaande geldt dat je dit altijd binnen 14 dagen aan ons laat weten. Na die tijd zullen wij geen goederen meer retour nemen.

Kan ik mijn product ruilen of retourneren als het niet aan mijn wensen voldoet?

Geleverde trekhaken en kabelsets nemen wij niet altijd terug. 

Mocht je de verkeerde trekhaak of kabelset besteld hebben of er mankeert iets aan de trekhaak of kabelset dan zullen wij altijd samen met jou naar een goede oplossing zoeken.

- Voordat je de goederen retour stuurt dien je eerst JB-Parts binnen 14 dagen op de hoogte te stellen.
- De goederen dien je in de originele verpakking te retourneren
- Geef de goederen bij een postkantoor af (zorg dat je een bewijs van verzending hebt)
- JB-Parts zal de goederen beoordelen en na goedkeuring het door jouw aan ons betaalde bedrag binnen 14 dagen op het door jouw opgegeven bankrekeningnummer storten

Welke kabelset heb ik nodig

7-polig

Voor een 7 polige aansluiting kies je als er geen constante spanning nodig is. Deze kabelset is voorzien van alle wettelijke functies.
Voorbeelden zijn: kleine aanhangwagen of meeste fietsdragers.

 

13-polig

Met een 13 polige kabelset zijn meerdere functies mogelijk welke niet verplicht zijn.
Naast de verplichte basis functies heeft de 13 polige kabelset nog vrije contacten over.
Vaak worden deze voorzien van extra voedingsdraden voor binnenverlichting van de caravan, constante stroomdraad voor de koelkast,  12volt waterpomp, enz. Vaak zit dit in de kabelset geïntegreerd en anders is deze los te bestellen.

 

 
 
 

Wat is het verschil tussen een vaste trekhaak en een afneembare trekhaak

Vast of afneembare trekhaak?

De benaming van "vaste trekhaak" of "afneembare trekhaak" is eigenlijk onjuist. Een trekhaak zit uiteraard altijd vast. Het gaat hierin om de haak. De haak is hetgeen wat de trekhaak vast of afneembaar maakt. Bij een vaste trekhaak bedoelen we dat de haak met twee bouten en twee moeren vast zit aan het frame. Bij een afneembare trekhaak bedoelen we dat de haak afneembaar is doormiddel van een sleutel.

 

Wanneer een vaste trekhaak, wanneer een afneembare trekhaak?

Een vaste trekhaak is goedkoper dan een afneembare trekhaak. De vaste trekhaak wordt meestal gebruikt door mensen welke de trekhaak vaak gebruiken.  In sommige gevallen is het wettelijk verplicht een afneembare trekhaak te monteren in verband met de zichtbaarheid van de kentekenplaat. Deze moet volledig zichtbaar zijn!

 

Mocht je auto parkeersensoren (PDC) hebben is het handig een afneembare trekhaak aan te schaffen. Zodra de versnelling van de auto in achteruit wordt ingeschakeld, zien de parkeersensoren (PDC) de trekhaak soms als obstakel en zullen daardoor een alarm signaal afgeven. Dit geld uiteraard niet als je de parkeersensoren handmatig kan uitzetten of dit geïntegreerd is in de kabelset.

Wat is het merk van de trekhaak/kabelset.

Wij verkopen voornamelijk trekhaken van het merk Steinhof.
Steinhof is in 1960 begonnen als een klein familiebedrijf. Inmiddels is Steinhof uitgegroeid tot een van de grootste trekhaakfabricanten in Europa.
 
Daarnaast verkopen wij ook trekhaken van Oris, Brink, Westfalia en GDW.
 
De voertuigspecifieke kabelsets welke wij leveren zijn van het merk ECS.
ECS Electronics BV, actief sinds 1988, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van connectiesystemen, bekabeling en software voor de Automotive.

Wat is de wet- en regelgeving van het RDW

De eisen die aan een trekhaak worden gesteld zijn de volgende:

  • De trekhaak moet een typekeuring hebben. Deze staat op het typeplaatje van de trekhaak. Ontbreekt het typeplaatje, dan mag alleen een aanhangwagen worden getrokken die inclusief de lading niet meer weegt dan 750kg.
  • De trekhaak mag de kentekenplaat van de auto niet afdekken. Bij een (gedeeltelijke) afdekking zul je de kentekenplaat moeten verplaatsen en de kentekenplaatverlichting aanpassen. Als alternatief kan je gebruikmaken van een trekhaak met afneembare kogel.
  • De auto moet bij het trekken van een aanhangwagen aan de zijkant voorzien zijn van richtingaanwijzers.
 

Trekhaak- trekvermogen en kogeldruk

 
Het maximale aanhangwagengewicht staat op je kentekenbewijs deel I van de auto (na april 1998). Voor andere auto's blijkt het maximum aanhangwagengewicht uit het aanvullingsblad (zie ook de site van het RDW). Indien op het type plaatje van de trekhaak een lager gewicht vermeld wordt dan op het kentekenbewijs, geldt het lagere gewicht.
 

Het trekgewicht op het kentekenbewijs

Als je een aanhangwagen of een caravan achter je voertuig hangt, dan is het belangrijk om te weten welk gewicht je maximaal mag trekken met je voertuig. Dit is belangrijk om boetes en problemen met het voertuig te voorkomen. De hoogte van het bedrag van de boetes kunt u vinden in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).

Op je papieren kentekenbewijs of op het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) staat, in de meeste gevallen, welk gewicht je mag trekken met je voertuig.

 

Trekgewicht op het papieren kentekenbewijs

Op het papieren kentekenbewijs staan de trekgewichten vermeld als;

  • Maximum massa geremd (voor een aanhangwagen met remmen)
  • Maximum massa ongeremd (voor een aanhangwagen zonder remmen)

Trekgewicht op de kentekencard

Op de kentekencard staan de trekgewichten vermeld als;

  • Technisch maximum massa AHW (geremd)
  • Technisch maximum massa AHW (ongeremd)
De volledige trekgegevens staan alleen bij een personenauto op de kentekencard vermeld.

 

Elektrische auto’s

De meeste elektrische auto’s zijn niet gebouwd om een aanhangwagen te trekken. Daarom is het maximale trekgewicht meestal niet vastgelegd in de typegoedkeuring en ontbreken deze gegevens in het kentekenregister. Wil je weten of je toch op pad kunt met een aanhangwagen of caravan achter je elektrische auto? Vraag dan een beoordeling aan bij het RDW.